Vetenskapsradion Klotet

Marie-Louise Kristola, programledare för Klotet, tog emot oss på plan 6 i radiohuset när vi gjorde vårt studiebesök 14 februari. Hon berättade hur man utvecklat sin publikkontakt med facebookgrupp, twitter, blogg och plats på Sveriges Radios hemsida. De har nu en ”storredaktion” på över 2000 personer. Varje dag berättar hon på programmets facebooksida vad hon och programmets producent Johan Bergendorff och reporten Pelle Zettersten gör. Genom att ha alla personer i storredaktionen som resurs får redaktionen in massor av tips på ämnen att ta upp och personer att intervjua mm.

Jag berättade sedan vilken nytta jag haft av Klotet som omvärldsbevakare, kompetensutveckling och öppen lärresurs när det gäller min undervisning i naturkunskap.

Bo Hellström och Åse Möller föll sedan in och berättade vad vårt samarbete med Klotet betytt för vår utveckling av Global profil.

Eleverna Paulina Bäckström, Rut Näsman och Hanna Marelius fick sedan berätta hur det var att göra radiodagböcker och deras syn på skolans möjligheter med radion som öppen lärresurs och ljud som redovisningsform.

 

/Dan Frendin